Pomen hidracije pri ohranjanju mladostne kože

Hidracija je ključna za ohranjanje zdravja in mladostnega videza kože. Ne glede na starost ali tip kože, je ustrezna hidracija nujna za ohranjanje prožnosti, elastičnosti in splošnega zdravja kože. Ravno zato je še toliko bolj pomembna ustrezna nega in uporaba pravih izdelkov, ki s svojim vlažilnim in hranilnim učinkom pripomorejo k izboljšanju videza kože.

Zakaj je hidracija ključna za zdravo kožo?

V nasprotju z običajnim prepričanjem, vlažilna krema za obraz ni zgolj razkošje v dnevni rutini nege kože. Je ključna za zagotavljanje hidracije kože, zlasti kadar se soočamo s suho ali dehidrirano kožo. Deluje tako, da zadržuje vlago v koži, preprečuje izhlapevanje vode ter jo obnavlja. Zaradi svojega vlažilnega delovanja je ena najbolj zaželenih sestavin v vlažilnih kremah za obraz hialuronska kislina. Hialuronska kislina slovi po svoji izjemni sposobnosti zadrževanja vlage. Koža je ob uporabi kreme, ki vsebuje hialuronsko kislino videti bolj sveža, bolj polna in manj obremenjena z vidnimi gubami.

Foto: Canva

Pri hidraciji kože pa nikakor ne smemo pozabiti na suho kožo, ki je ena najpogostejših težav, s katero se srečujejo ljudje v svoji negovalni rutini. Pomembno je vedeti, da suha koža potrebuje hranila in prav tako tudi vlaženje. Tako so kreme, ki so posebej oblikovane za suho kožo, bogate z vlažilnimi sestavinami, ki kožo intenzivno negujejo in ji povrnejo izgubljeno vlago. Zato smo v kremo Elixir poleg hialuronske kisline dodali še šipkovo olje, ki prav tako skrbi za hidracijo kože, obenem pa pomaga vodo zadržati na koži. Z redno uporabo prave kreme za suho kožo lahko tako izboljšate njeno teksturo, zmanjšate občutek zategovanja in obudite sijaj.

Pri tem je pomembno upoštevati tudi, da lahko kreme, ki poleg vlažilnih sestavin vsebujejo še izjemno močne naravne, kot je čebelji strup, pripomorejo, da koža izgleda še bolj mladostna, saj jo ne le navlažijo, ampak spodbudijo njeno regeneracijo. Sestavine, kot so antioksidanti in vitamini, prisotni v čebeljem strupu, pomagajo pri proizvodnji kolagena in elastina, kar posledično zmanjšuje videz gub ter pripomore k mladostnejšemu in bolj zdravemu videzu kože.

V TRGOVINO

 

Kako ohraniti ustrezno hidracijo kože

Dnevna rutina za hidracijo kože

Da bi ohranili kožo dobro hidrirano, je ključno, da v svojo dnevno negovalno rutino vključite prave izdelke. To pomeni nežno čiščenje obraza, uporabo tonika in redno nanašanje vlažilne kreme. Pri izbiri izdelkov pa je pomembno, da pogledate celotno sestavo kreme in raznolikost sestavin, ki bodo pripomogle k bolj celostni negi

Pomembnost pitja vode za zdravo kožo

Poleg skrbi za zunanjo lepoto je ključno tudi, da poskrbimo za notranje ravnovesje telesa in to pomeni zadostno hidracijo. Voda igra ključno vlogo pri uravnoteženju telesa, kar neposredno vpliva tudi na zdravje naše kože. Čeprav je priporočena količina vode odvisna od posameznika, pa je splošno sprejeto, da je treba vsak dan popiti vsaj osem kozarcev vode, da ohranimo kožo hidrirano in zdravo.

Foto: Canva

Prehrana za zdravo kožo

Vaša prehrana ima velik vpliv na zdravje vaše kože. Hrana, bogata z antioksidanti, vitaminom C, vitaminom E in drugimi hranili, lahko pomaga zaščititi kožo pred škodljivimi prostimi radikali in spodbuja njeno obnovo. Vsekakor pa lahko te sestavine najdete tudi v izbrani kremi za obraz. 

Dovolj spanja in zmanjševanje stresa

Pomanjkanje spanca in kronični stres lahko negativno vplivata na zdravje kože. Poskrbite, da boste vsak dan dovolj spali in si vzemite čas za sprostitev in obvladovanje stresa. To bo pomagalo ohranjati kožo svežo, sijočo in mladostno.

Redna vadba

Redna telesna aktivnost ne koristi le telesu, ampak tudi koži. Vadba spodbuja krvni obtok, kar lahko izboljša videz kože in spodbudi njen naravni proces obnove. Poleg tega znojenje med vadbo pomaga očistiti pore in odstraniti toksine iz kože.

Dosledna rutina nege kože

Kot smo že omenili, je redna uporaba vlažilnih in hranilnih krem za obraz ključna za ohranjanje navlažene kože. Pri tem pa je ključnega pomena, da izberete kakovostno vlažilno kremo, ki je primerna za vaš tip kože, in jo nanašate vsak dan po čiščenju kože. Ta preprost korak bo vaši koži pomagal ostati mehki, voljni in mladostni. 

Pogosta vprašanja

Kako lahko prepoznam suho kožo?

Suho kožo lahko prepoznate po občutku zategovanja, luščenju kože in povečani občutljivosti. Pogosto se pojavi tudi občutek grobe teksture kože.

Ali lahko uporaba vlažilnih krem povzroči mastno kožo?

Ne nujno. Obstajajo vlažilne kreme, ki so posebej oblikovane za mastno kožo in ne povzročajo dodatnega mastenja. Primer je krema Elixir, ki je zaradi svoje edinstven formulacije odlična za vse tipe kože. 

Ali je hialuronska kislina primerna za vse tipe kože?

Da, hialuronska kislina je primerna za vse tipe kože. Je naravna sestavina, ki lahko pomaga pri zadrževanju vlage v koži in jo naredi bolj hidrirano ter polno.

Kako pogosto naj uporabljam kremo za obraz?

Priporočljivo je uporabljati kremo za obraz dvakrat na dan - zjutraj in zvečer - po čiščenju kože.

Kako prepoznam naravno kremo za obraz proti gubam?

Naravne kreme za obraz proti gubam običajno vsebujejo sestavine, kot so olja, vitamini in antioksidanti, ter so brez škodljivih kemikalij in umetnih dišav.

  

V TRGOVINO

 

Nazaj na blog