Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji spletne trgovine www.lamorix.com  so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

PONUDNIK

Spletno prodajo www.lamorix.com izvaja podjetje LAMORIX d.o.o., Moste 40J, 1218 Komenda, e-mail: info@lamorix.com

Podjetje je bilo registrirano dne 20.02.2024, kot družba z omejeno odgovornostjo (d.o.o.). Družba je zavezana za plačilo DDV (ID št. za DDV: SI67900488).

Podjetje LAMORIX d.o.o., posluje v skladu z Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT) in na njegovi podlagi sprejetimi predpisi.

CENE IN DDV

Vse cene navedene na spletni strani ponudnika so končne cene. Cene so v evrih (EUR)  in vključujejo ustrezno stopnjo davka na dodano vrednost – DDV, razen če je izrecno navedeno drugače. Cena navedena ob posameznem izdelku ne vsebuje stroškov dostave.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti.

Veljavnost naročila/ponudbe

Cene za izbrano blago veljajo do datuma veljavnosti ponudbe, ki je naveden na naročilu/ponudbi.

Veljajo cene in ostale ugodnosti (popusti, darila, način dostave, soudeležbe pri poštnini …) na dan oddaje naročila. Velja originalni račun, ki ga prejmete ob plačilu oz. dostavi na email naslov v povezavi s splošnimi pogoji, objavljenimi na tej strani in potrjenimi ob oddaji naročila.

NAČINI PLAČILA

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

  • Plačilo ob prevzetju – Pri plačilu po povzetju boste dostavni službi – Pošta Slovenije – poravnali znesek ob prevzemu paketa.
  • Plačilo s kreditno-plačilnimi karticami MasterCard, Visa in Visa Electron. Sprejemamo tudi debetne kartice sistema MasterCard – Plačila potekajo preko sistema STRIPE (kartični sistem). Ob nakupu ne boste preusmerjeni na drugo stran.
  • Plačilo preko plačilnega sistema Paypal.

DOSTAVA IN STROŠKI DOSTAVE

Ponudnik bo blago dostavil v dogovorjenem roku na naslov, določen za dostavo.

Dobavni rok vsakega naročila prične teči naslednji delovni dan ob 9.00 uri.

Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito. Vse pošiljke blaga so zavarovane za primer poškodbe ali izgube pošiljke.

Način dostave in rok dobave

Blago pošiljamo preko podjetja Pošta Slovenije. Vse izdelke, ki so na zalogi, odpremimo v 1-2 delovnih dneh po prejemu vašega naročila. Ob sobotah, nedeljah in praznikih odpreme blaga ne izvajamo.

Stroški pošiljanja

Stroške pošiljanja plača naročnik/prejemnik pošiljke.

Cena dostave v vse kraje znotraj Republike Slovenije znaša  3,9 €, razen v primerih, kadar skupen znesek naročila presega znesek za brezplačno poštnino, ki je naveden na podstrani zaključnega koraka za izvedbo plačila, pri čemer je v takih primerih poštnina posledično brezplačna. Pri plačilu po povzetju lahko provizija znaša dodatnih 0,99 eur.

V kolikor kupec naročeni paket prevzame na bencinskem servisu Petrol, vam družba Petrol d.d. zaračuna storitev vročanje paketa kupcu v vrednosti 0,45€ za pakete brez odkupnine, ter 1,50€ za pakete z odkupnino. Znesek velja za vsak posamezni vročeni paket.

Čas dostave

Artikli imajo dobavni rok od 1 do 3 delovnih dni. Za rok dobave artiklov, ki jih ni možno dobiti v predvidenem roku, vas bomo predhodno obvestili.

Skladno z določili Zakona o varstvu potrošnikov ima kupec pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga ponudniku sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Kupec si lahko s spletne strani prenese elektronski obrazec za odstop od pogodbe ali pošlje katerokoli nedvoumno izjavo, iz katere jasno izhaja, da odstopa od pogodbe. V tem primeru ponudnik nemudoma pošlje kupcu po elektronski pošti potrdilo o prejemu takšnega odstopnega obrazca na trajnem nosilcu podatkov.

Sprejeta naročila v trgovini www.lamorix.com se obravnavajo kot nepreklicna in bodo izvedena. Potrošnik lahko po oddaji elektronskega naročila v 2 urah odstopi na podlagi obvestila o odstopu na elektronski naslov info@lamorix.com

PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA, VRAČILO BLAGA

Odstop od naročila

Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga. Blago je potrebno vrniti ponudniku najkasneje v roku 14 dni po oddanem sporočilu o odstopu od pogodbe (nakupa). Šteje se, da kupec pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo.

Prejeto blago mora kupec vrniti nedotaknjeno, nerabljeno, nepoškodovano in v nespremenjeni količini, v original embalaži in z vsemi sestavnimi deli, ki jih je pri pošiljki dobil, izdelek mora biti v pošiljki zapakiran tako, da je zaščiten pred udarci in kakršnemkoli oviram pri transportu.

Vračilo vplačil bo izvedeno najkasneje v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Vračila se ne izvajajo gotovinsko. Izdelek, ki je predmet vračila, mora biti nerabljen, nedotaknjen, nepoškodovan in v originalni embalaži z vsemi sestavnimi deli.

Vrnitev prejetega blaga ponudniku v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo!

Zavrnitev naročila

Trgovina lamorix.com  lahko naročilo za katerega ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji in s podatki, s katerimi razpolaga, ne more izvesti, zavrne, kupec pa ne more zahtevati izpolnitev naročila, odškodnine ali druge oblike ugodnosti.

Obdelava naročila

Trgovina lamorix.com bo z aktivnostmi, potrebnimi za izvedbo sprejetih naročil, pričela takoj po prejemu. Pri izbiri opcije plačila na naš TRR, bodo aktivnosti za izvedbo naročila stekle po prilivu finančnih sredstev.

Hranjenje naročila

Oddano elektronsko naročilo je shranjeno pri ponudniku. Na zahtevo potrošnika, le-ta kopijo naročila prejme na elektronski naslov.

Če kupec prevzeto blago vrne, mu kupnino vrnemo najkasneje v 14 dneh po prejemu odstopa od pogodbe oz. po prejemu vrnjenega blaga, in sicer s poštno nakaznico ali na osebni transakcijski račun kupca. Po želji vam blago lahko zamenjamo za drugega. Gotovinskega vračanja ni.

Blago lahko vrnete po pošti na naslov:

FULLY d.o.o.
za Lamorix
Ulica Alojza Kajina 1
1000 Ljubljana

Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo!

Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Uporabljeni bodo izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Če teh informacij ne želite prejemati, nas o tem obvestite po elektronski pošti na naslov: info@lamorix.com

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Z uporabo naše spletne strani se hkrati tudi strinjate z uporabo informacij na način in v zgoraj opisanih primerih.

Registrirani uporabnik je za varovanje osebnih podatkov odgovoren tudi sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

Varnost

Na naših spletnih straneh uporabljamo več varnostno-zaščitnih sistemov, ki zagotavljajo ustrezno zaščito pred izgubo, neželenim spreminjanjem ali zlorabo podatkov.

PRITOŽBE IN SPORI

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po najboljših močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. Pritožba se odda preko e-poštnega naslova ali pisno na naslov ponudnika. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da kupec/potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno oz. z izvensodno poravnavo, če pa to ne bi bilo možno, bo spore reševalo stvarno pristojno sodišče v Ljubljani.

IZVENSODNO REŠEVANJE POTROŠNIŠKIH SPOROV

Podjetje LAMORIX d.o.o. obiskovalce spletne strani ter potencialne in že obstoječe stranke, ki imajo status potrošnika v smislu prvega odstavka 4. člena ZIsRPS, v skladu s tretjim odstavkom 32. člena ZIsRPS obvešča, da ne priznava nobenega izvajalca IRPS kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki ga potrošnik lahko začne v skladu s tem zakonom, kar pomeni, da se morebitni spori, v primeru, da jih stranki ne uspeta rešiti sporazumno, rešujejo pred pristojnim sodiščem.

Podjetje LAMORIX d.o.o. kot ponudnik, ki se ukvarja s prodajo preko spleta, objavlja na svoji spletni strani povezavo do platforme Evropske komisije za spletno reševanje potrošniških sporov (platforma SRPS). Platforma je dosegljiva na povezavi: http://ec.europa.eu/odr 

V podjetju LAMORIX d.o.o. spoštujemo veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. V najkrajšem možnem času bomo potrdili prejem pritožbe in jo obravnavali v roku 8 (osmih) dni od njenega prejema. Po svojih najboljših močeh si bomo prizadevali, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Drugi pogoji

Podjetje LAMORIX d.o.o. si pridržuje pravico do spremembe cen brez predhodnega obvestila.

Pridržujemo si pravico tudi do vsebinskih in drugih sprememb.

Tekstovne napake so možne in zanje ne prevzemamo odgovornosti.

Opozorila

S potrditvijo naročila potrjujete, da ste seznanjeni s celotnim besedilom splošnih pogojev poslovanja, ki so tu navedeni in da ste bili na te pogoje ob nakupu izrecno opozorjeni.

PODJETJE: LAMORIX d.o.o.

Poslovni naslov: Moste 40J

Družba je vpisana v sodni register dne 20.02.2024

Dejavnost po SKD: G47.910 – Trgovina na drobno po pošti ali po internetu

Identintifikacijska številka za DDV: SI 67900488

Matična številka: 9594990000

Transakcijski račun, ki je odprt pri Delavski hranilnici:

IBAN SI56 6100 0002 8819 726

KONTAKTNI PODATKI

E-mail: info@lamorix.com

Spletna stran: lamorix.com