Učinkovitost naravnih olj v kremi proti gubam

 hranilna olja v kremi proti gubam

V sodobni negi kože se vedno bolj cenijo naravne sestavine, ki na kožo delujejo blagodejno in obenem obljubljajo vidne rezultate. Med bolj pomembnimi sestavinami so zagotovo tudi olja in masla, ki kože ne le nahranijo, temveč obenem tudi odpravljajo razne težave. Izbira teh je ključna za čim bolj učinkovito delovanje predvsem pri preprečevanju staranja kože in nastanka gub. Pri formulaciji kreme Elixir smo zato uporabili samo najboljša olja in masla, kot so arganovo olje, karitejevo maslo, olje grozdnih pešk in šipkovo olje. V kombinaciji s čebeljim strupom te naravne sestavine nudijo izjemen anti-aging učinek, koži pa zagotavljajo vso potrebno nego in zaščito.

Arganovo olje: vlaženje in vračanje elastičnosti

Arganovo olje, včasih imenovano tudi tekoče zlato, je znano po svojih protivnetnih lastnostih, zato je idealno za vneto, alergijam nagnjeno in aknasto kožo. Sestavljeno je iz enakomernih deležev oleinske in linolne kisline, poleg tega pa vsebuje tudi vitamin E, omega-3, omega-6 ter omega-9 nenasičene maščobne kisline in fitosterol. Ker vpliva na proces melanogeneze in zmanjšuje sintezo kožnega pigmenta oziroma melanina, pomaga tudi pri zmanjševanju pigmentacij. Arganovo olje je priporočljivo tudi za nego suhe in zrele kože, saj so različne študije pokazale, da povečuje vsebnost vode v povrhnjici ali epidermisu, tako kožo globinsko navlaži in ji vrača elastičnost.

arganovo olje
Foto: Shutterstock

Olje grozdnih pešk: regeneracija in protivnetno delovanje

Olje grozdnih pešk je zaradi visoke vsebnosti linolne, oleinske kisline, tokoferolov (vitamin E) in fitosterolov idealno za regeneracijo in zaščito kože. Znano je po svojem protivnetnem delovanju in pospeševanju celjenja ran. Zaradi emolientnega delovanje je zaradi česar je odlična anti-aging sestavina, saj preprečuje izhlapevanje vode in poskrbi za mehak ter gladek videz kože. Primerno je tudi za mastno, nečisto ali aknasto kožo, saj pomaga uravnavati proizvodnjo sebuma.

olje grozdnih pešk

Foto: Shutterstock

Šipkovo olje: revitalizacija in obnova

Šipkovo olje je primerno za vse tipe kože, blagodejno pa deluje tudi na vneto ali atopijsko kožo. Z močnim regenerativnim delovanjem spodbuja razmnoževanje epidermalnih celic, zmanjšuje keratinizacijo, zato je idealno za nego aknaste kože in brazgotin. Obenem pomaga pri spodbujanju sinteze kolagena, zmanjšuje pigmentacije in povečuje prožnost, ki je predvsem pomembna za zrelo kožo. Šipkovo olje je bogato s trans-retinojsko kislino, tokoferoli (vitamin E) in karotenoidi, vsebuje pa tudi linolno,α-linolenska ter oleinska kislino.

 

šipkovo olje

Foto: Shutterstock

Karitejevo maslo: mehkoba in celjenje

Karitejevo maslo, pridobljeno iz oreščkov karite drevesa, je od nekaj cenjeno, zaradi svojih edinstvenih lastnosti. V zahodni Afriki ga že tisočletja uporabljajo za nego in zaščito. Karitejevo maslo je idealno za suho, razdraženo in občutljivo kožo. S svojo bogato sestavo oleinske in stearinske kisline ter različnimi neumiljivimi snovmi, kot so terpenoidi, fenoli in tokoferoli, karitejevo maslo pomaga obnoviti poškodovano lipidno bariero kože. Njegovo protivnetno delovanje pomirja rdečico in obnavlja kožo, kar je še posebej pomembno pri negi zrele kože. Zanimivo je, da vsebuje tudi estre cimetove kisline, tako omogoča tudi delno UV zaščito pred soncem.

karitejevo maslo

Foto: Shutterstock

Kako delujejo olja v kombinaciji s čebeljim strupom?

Ko se čebelji strup združi z bogato hranilno močjo naravnih olj in masla, nastane edinstvena sinergija, ki prinaša izjemne rezultate. Kombinacija vseh sestavin ustvarja učinkovito formulacijo, ki ne le intenzivno pomlajuje kože, ampak ji nudi globoko hidracijo in jo nahrani. Čebelji strup, znan po svoji sposobnosti spodbujanja proizvodnje kolagena in elastina, na kožo deluje kot naravni botoks, saj poskrbi za napet in mladosten videz. Ko se njegovo delovanje združi z lastnostmi izbranih olj, so opazni rezultati zagotovljeni.

Arganovo olje kot izjemen antioksidant, s svojimi protivnetnimi lastnostmi, pomaga umiriti kožo in poskrbi za njeno obnovo, hkrati pa zmanjšuje sintezo melanina, kar pripomore k bolj enakomernemu tonusu kože. Karitejevo maslo, znano po svoji bogati in lahko mazljivi teksturi, ustvarja zaščitno plast, ki koži pomaga zadrževati vlago, obenem pa izboljša njeno elastičnost ter mehkobo. Olje grozdnih pešk in šipkovo olje oba delujeta kot močna antioksidanta, ki ščitita kožo pred poškodbami, zagotavljata regeneracijo in spodbujata obnovo celic.

Zaradi harmoničnega delovanja olj, masla in čebeljega strupa krema Elixir deluje proti znakom staranja na več načinov. Ne samo, da pomaga zmanjšati vidnost obstoječih gub in finih linij, ampak tudi preprečuje nastanek novih. Koža postane bolj čvrsta, prožna in sijoča, z občutno izboljšano teksturo in tonusom. Ta kombinacija naredi kremo idealno za vse, ki iščejo naravno, a učinkovito rešitev za ohranjanje mladostnega videza svoje kože.

krema proti gubam Elixir

Foto: Lamorix

 

V TRGOVINO

 

Pogosta vprašanja

Ali so naravna olja v kremi primerna za vse tipe kože?

Da, naravna olja, ki jih vsebuje krema, so primerna za vse tipe kože.

Kako pogosto naj uporabljam kremo?

Za najboljše rezultate priporočamo redno uporabo dvakrat na dan.

Ali krema vsebuje umetne dodatke?

Ne, krema je narejena izključno iz naravnih sestavin. Ne vsebuje parabenov, silikonov ali kemikalij.

Je čebelji strup v kremi varen?

Da, količina čebeljega strupa je veliko manjša kot pri samem piku čebele, tako da pri nanosu kreme ni neprijetnega občutka na koži. V primeru suma alergije na čebelji strup pa se priporoča test preobčutljivosti. 

Kakšen učinek ima krema Elixir na zrelo kožo?

Krema intenzivno pomlajuje in hidrira zrelo kožo, predvsem pa zmanjšuje globino, površino in število gub.

Ali krema pomaga pri zmanjševanju pigmentacij?

Krema vsebuje posamezne sestavine, kot sta arganovo in šipkovo olje, ki pomagajo pri zmanjševanju pigmentacij in poenotenju tonusa koža.  

Je krema primerna za aknasto kožo?

Da, krema je primerna za posameznike z občutljivo in aknasto kožo. Vsebuje različne sestavine, ki dokazano blagodejno delujejo na aknasto kožo.

Naravna hranilna olja, kot so arganovo olje, karitejevo maslo, olje grozdnih pešk in šipkovo olje v sinergiji s čebeljim strupom nudijo ne le obnovitveno moč in globoko hidracijo, ampak tudi naravno pot do mladostnega in sijočega videza kože. Edinstvena formulacija je idealna izbira za vse, ki iščejo učinkovito in naravno rešitev v boju proti znakom staranja. 

Obiščite našo spletno trgovino in dovolite, da narava prevzame skrb za vašo kožo, jo pomladi in osveži.

 

V TRGOVINO

 

Nazaj na blog