Kdaj lahko pričakujem rezultate in spremembe na koži?

proces obnavljanja kože

Pred nakupom vsakega novega izdelka za kožo je pogosto naše prvo vprašanje, kako hitro izdelek deluje in kdaj lahko pričakujemo prve rezultate. Želimo si, da bi se že naslednje jutro zbudili z brezhibno in gladko kožo. A resnica je, da pravi, opazni in dolgoročni rezultati zahtevajo čas ter potrpežljivost. Spremembe se ne zgodijo čez noč, ampak jih opazimo tekom cikla obnavljanja kože, ob dosledni uporabi. Ravno zato je pomembno, da razumemo življenjski cikel kože, saj si tako lahko postavimo realna pričakovanja ali pa naredimo več, da cikel obnavljanja pospešimo.

Kako se naša koža obnavlja?

Cikel obnavljanja kože je proces, pri katerem se v najgloblji plasti povrhnjice ali epidermisa oblikuje nova kožna celica (keratinocit), ki nato dozoreva in se počasi premika proti površini kože. Ko doseže površje, je kožna celica zrela, v njej pa prihaja do degeneracije njenega jedra. Nastanejo odmrle ali poroženele celice, ki se s časom odluščijo oziroma odpadejo s površja kože.

Cikel obnavljanja kože se razlikuje od posameznika do posameznika in je odvisen od različnih dejavnikov, kot so starost, hormoni, življenjski slog ter splošno zdravje kože. V povprečju traja cikel obnavljanja 5-6 tednov. V mladosti, od 19 do 21 let, lahko ta proces traja samo 14 do 21 dni, pri odraslih osebah pa je ocenjen na 28 dni. S staranjem se začne proces podaljševati, tako v 40. in 50. letih traja od 45 do 60 dni. Do 60. leta pa lahko traja tudi od 60 do 90 dni. Podaljšan cikel obnavljanja pa posledično vpliva tudi na sam videz kože. Zato so ob staranju na koži bolj izrazite fine linije, gube, kožni madeži in neenakomerna obarvanost kože, bolj poznana kot hiperpigmentacija.

sestava kože

Foto: Shutterstock

Staranje in vpliv na cikel obnavljanja kože

Ko se staramo, se naša koža obnavlja počasneje, zato tudi ob pričetku uporabe novih izdelkov traja dlje časa, da opazimo vidne spremembe. Ker se podaljša cikel obnavljanja, se podaljša tudi čas za vidno delovanje in učinkovanje izdelka. Ob novi rutini nege kože lahko tako traja 1 do 3 cikla, da so spremembe opazne. Seveda je pri tem pomembna dosledna uporaba in pa potrpežljivost.

Nega kože je zasnovana tako, da ne deluje zgolj na površini, temveč prodira v globlje plasti kože, zato pogosto najprej opazimo navlaženost in mehkobo kože, potem pa šele spremembe v teksturi, napetosti, čvrstosti, predvsem pa v zmanjšanju opaznosti gub ter finih linij.

Zato je pomembno, da za najboljše rezultate izberemo kremo, ki bo poskrbela za kratkoročne in dolgoročne spremembe na koži. S sestavinami, kot so hialuronska kislina, vitamin B5 ali šipkovo olje, bo vaša koža že ob prvem nanosu na otip mehkejša in opazno navlažena. Kombinacija ostalih sestavin, kot so čebelji strup, koencim Q10, vitamin E in olje grozdnih pešk, pa bodo poskrbeli za bolj intenzivno delovanje in učinkovito obnavljanje kože.

delovanje sestavin na kožo

Foto: Shutterstock

Čebelji strup in njegov učinek na koži

Čebelji strup je v zadnjih letih postal ena izmed bolj prepoznanih sestavin v svetu anti-aging kozmetike. S svojimi izjemnimi lastnostmi je pridobil veliko pozornosti tako med strokovnjaki za kožo kot med potrošniki, ki iščejo naravne in učinkovite rešitve za boj proti staranju kože.

Ko govorimo o čebeljem strupu, ne moremo mimo njegove edinstvene sestave. Ta naravni čudež je bogat z biološko aktivnimi sestavinami, kot so peptidi in encimi, ki imajo ključno vlogo pri regeneraciji in obnovi kožnih celic. Ena izmed najpomembnejših sestavin čebeljega strupa je melitin, ki ob stiku s kožo prodre v celične membrane in povzroči nežno, a učinkovito reakcijo, ki spodbudi prekrvavitev kože.

Izboljšana prekrvavitev kože ima več pomembnih učinkov. Primarno spodbuja proizvodnjo kolagena in elastina, dveh ključnih proteinov, ki koži zagotavljata čvrstost in elastičnost. To pomeni, da čebelji strup neposredno vpliva na zmanjšanje vidnosti finih linij in gub, ter izboljšuje splošno teksturo in tonus kože. Sekundarno prispeva k boljši oksigenaciji kožnih celic, kar je ključno za ohranjanje zdrave in sijoče kože.

Poleg melitina vsebuje čebelji strup tudi apamin, naravni peptid, ki deluje protivnetno in preprečuje krčenje mišic. To pomaga pri izravnavi gub na koži, hkrati pa zagotavlja pomirjujoč občutek. Apamin in drugi sestavni deli čebeljega strupa tako delujejo sinergijsko, da koži nudijo popolno nego in zaščito.

znanstvene raziskave

Foto: Shutterstock


Raziskave so pokazale, da lahko redna uporaba izdelkov s čebeljim strupom prinese opazne izboljšave pri zdravju kože. Slednje so še posebej opazne pri posameznikih, ki se soočajo s posledicami staranja, kot so suhost kože, izguba elastičnosti in pojav starostnih peg. Ravno zato je pomembno omeniti, da so rezultati uporabe čebeljega strupa odvisni od posameznika, njegove starosti in predvsem doslednosti pri uporabi. Koža namreč potrebuje čas, da se obnavlja in obenem absorbira vse aktivne sestavine, zato je potrpežljivost ključna.

V TRGOVINO

 

Pogosta vprašanja

Kako dolgo traja, da opazim spremembe na koži po začetku uporabe Elixirja, kreme s čebeljim strupom?
Koža je že po takojšnjem nanosu intenzivno navlažena, globinsko nahranjena z najkakovostnejšimi sestavinami ter svilnato mehkega, sijočega in zdravega videza. Za zmanjšanje globine gub in preprečevanje njihovega nastanka pa je seveda kremo potrebno uporabljati daljše obdobje. Po večtedenski uporabi je koža bolj napeta, gube so manj izrazite, tonus kože se izboljša. Prav tako je koža videti bolj mladostna, polna in sijoča.

Kaj je čebelji strup in kako deluje na koži?
Čebelji strup vsebuje peptide in encime, ki spodbujajo obnovo celic in proizvodnjo kolagena in elastina.

Ali je čebelji strup varen za uporabo na koži?
Da, vendar pri občutljivi koži ali alergijah priporočamo test preobčutljivosti pred pričetkom uporabe.

Kakšen učinek ima čebelji strup na gube?
Čebelji strup pomaga zmanjšati vidnost gub z izboljšanjem prekrvavitve kože in spodbujanjem proizvodnje kolagena ter elastina.

Kako pogosto naj uporabljam izdelke s čebeljim strupom?
Za najboljše rezultate priporočamo redno uporabo, vsaj dvakrat dnevno.

Ali je treba pri uporabi čebeljega strupa upoštevati posebne previdnostne ukrepe?
Kot pri vseh izdelkih za nego kože priporočamo, da izdelek najprej preizkusite na manjšem predelu kože.

Ali so rezultati uporabe čebeljega strupa trajni?
Redna in dosledna uporaba lahko zagotovi dolgoročne spremembe na koži, vendar je za vzdrževanje priporočljiva stalna nega.

Potrpežljivost je ključ do uspeha pri negi kože. Z razumevanjem cikla obnavljanja kože in redno uporabo kakovostnih izdelkov, kot je krema s čebeljim strupom, lahko dosežete opazne in trajne rezultate.

Obiščite našo spletno trgovino in začnite svojo pot k bolj gladki, napeti in mladostni koži.

 

V TRGOVINO

 

Nazaj na blog